UŽ Derventa počelo s realizacijom novog projekta

UŽ „Derventa“  je održalo 17.2.2022. godine trening u okviru  projekta „Prevencija nasilja nad ženama putem ekonomskog osnaživanja“ koji je podržan od Ekumenske inicijative žena iz Omiša. Od 2009. godine sarađujemo s ovom nevladinom organizacijom koja promoviše i finansijski podržava ženske organizacije u regiji kao subjekte promjena u društvu na području ženskih ljudskih prava.

      Cilj projekta koji ćemo realizovati u sljedećih devet mjeseci je da će osnažena i ekonomski nezavisna  žena uspješnije da se suprotstavi partnerskom nasilju.  Na današnjem treningu nakon obrađenih tema održana je i interaktivna radionica na kojoj su učesnice iskazale svoja mišljenja o značaju osnaživanja žena i opredjeljenja za kreativne radionice  čija realizacija je planirana za naredni period.

              Trening je održan u Centru za kulturu koji je podržao našu aktivnost i omogućio nam da trening realizujemo u prostorijama Centra uz poštovanje propisanih zdravstenih mjera u vezi s pandemijom Kovida 19. Direktor i zaposleni u Centru pokazali su kao i mnogo puta do sada društvenu odgovornost i podršku prema civilnom društvu.