MOJ GLAS PROTIV NASILJA

Udruženje žena Derventa, uz finansijsku pomoć Kanadskog fonda za lokalne inicijative,  provelo je kampanju u okviru 16 dana aktivizma žena u borbi protiv nasilja. Kampanja je provedena prikazivanjem performansa “Moj glas protiv nasilja” u trajanju od dvadeset minuta koji su pripremili članovi Omladinskog  dramskog  studija iz Prnjavora. Performans su prikazali u dvije srednje škole, u tržnom centru  KORT, u osnovnim školama u Lužanima, Osinji i Kalenderovcima i drugim mjesnim zajednicama.  Volonterke Udruženja i učesnici performansa autobusom su obilazili mjesne zajednice naše opštine, dijelili propagandni materijal, a građani su imali priliku da na pokretnom zidu koji je bio instaliran na autobusu napišu svoje mišljenje ili poruku o problemu rodno zasnovanog nasilja.

 Cilj kampanje je da se građani  informišu o problemu nasilja nad ženama i djevojkama i da se motivišu da prijave nasilje i tako pomognu žrtvama nasilja.

 Udruženje žena Derventa ovom inicijativom senzibiliše javnost o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama  s ciljem postizanja nužnosti ostvarivanja nulte tolerancije na sve oblike rodno zasnovanog nasilja.