POSJETA ŽENAMA IZ PETROVA

Udruženje žena Derventa nastavlja sa realizacijom projektnih aktivnosti u projektu „Ekonomskim osnaživanjem pomozimo sebi“ podržanom od EIŽ i Grada Derventa. Organizovana je jednodnevna posjeta Turističkoj organizaciji i članicama Kola srpkih sestara „Marija Magdalena” iz Petrova. Susret je protekao u veoma prijatnoj i prijateljskoj atmosferi. Žene su imale priliku da izmijene iskustva, da se upoznaju i da dogovore zajedničke aktivnosti u očuvanju tradicije naših krajeva. Razgovarale su o izradi i plasiranju tradicionalnih proizvoda od različitih materijala i tehnika, prikupljanju ljekovitog bilja i plodova, njihovom plasiranju na sajmovima i izložbama kao i učešću na manifestacijama koje se organizuju u obje lokalne zajednice.

Žene iz Dervente su imale priliku da na ovom putovanju obiđu manastir Svete Matrone u Ritešiću i manastir Svetog Nikole na Ozrenu koji su smješteni u veoma lijepom ambijentu.

Posjetom Petrovu članice Udruženja žena stekle su nova poznanastva, upoznale nove krajeve i običaje koje žene čuvaju od zaborava i provele lijepe trenutke u druženju.